Dairy Deco

Stil, funktion och glädje

Hollywoodfredag - Will Farells designerlya

Publicerad 2016-03-11 20:37:00 i Allmänt, inredning,

Om man slår upp uttrycket god smak i valfri sökmotor kan man vara ganska säker på att en bild på Will Farell inte kommer upp överst bland sökresultaten. Han är liksom kungen av bad taste och har varit med i otaliga filmer där humorn aldrig riktigt når över toasitsen. Därför blev jag aningens förvånad när jag snubblade över hans New York-lägenhet på nätet och började scrolla bland bilderna. Snacka om smakfullt inrett hem! Strama möbelklassiker från båda sidor Atlanten samsas med modern konst som adderar färg och värme. 
 
När man läser på lite mer om Will Farell förstår man varför hans hem har en sådan dragningskraft på ett skandinaviskt inredningshjärta - Will är nämligen sedan många år gift med den svenska auktionsförrättaren Viveca Paulin Farell. Och det är väl inte en alltför avancerad gissning att Viveca är den som har haft sista ordet när de har stått i möbelaffären och dividerat om vilka möbler som ska få följa med hem.
 
Nog om detta, dags att kika in hemma hos familjen Farell!
 
 
I hallen blandas stram skandinavisk keramik med lekfull konst av Roy Lichtenstein. Och så den vackra stenväggen som är ett konstverk i sig.
 
I det gråtonande vardagsrummet tronar bl.a. Hans J Wegners klassiska  (och inte helt gratis ) bear chair. Tröttnar man på att mysa framför brasan behöver man inte ens resa sig för att slå på TVn. Smart. 
Det soffan saknar i bekvämlighet väger den helt klart upp med i snygghet.
 
 I köket får de lite strama skandinaviska möblerna samsas med blåfärgade Eamesstolar. Kul! Och om man mot förmodan tröttnar på att titta på det som finns i ögonhöjd så kan man ju bara rikta blicken upp i taket. Med alla rör och träpaneler som löper lite huller om buller så utgör det ett litet konstverk i sig. 
Älskar den här bilden. Kanske för att den känns så... svensk. Det fantastiska skåpet är formgivet av Hans J Wegner.
Och så master bedroom. Känner spontant att jag också vill ha en bokhylla med bara mina böcker bredvid sängen.
 
 
Så var rundturen slut för den här gången.
 
Happy Friday!

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Beatrice

Frilansande inredare och skribent. Fick, efter många år i storstäder runt om i världen, hjärnsläpp (typ) och tog över barndomshemmet - ett gammalt mejeri - i den lilla halländska byn. Bor där sedan två år tillsammans med man, barn och väldigt livsglad hund. Livsmotto? Sista meningarna i Robert Frosts dikt The road not taken. "Two roads diverged in a Wood, and I - I took the one less traveled by, And that has made all the difference." De raderna har ekat i mitt huvud sedan jag tog studenten och har i perioder inte gjort livet helt enkelt. Men alltid intressant.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela